x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Decizie bombă. Ce a hotărât Romgaz cu privire la centrala termoelectrică Iernut

Decizie bombă. Ce a hotărât Romgaz cu privire la centrala termoelectrică Iernut

30 Dec 2020   •   20:30
Decizie bombă. Ce a hotărât Romgaz cu privire la centrala termoelectrică Iernut

Romgaz a decis să renunțe la contructorii noii centrale termoelectrice Iernut, întrucât aceștia nu au respectat termenul de finalizare a lucrărilor. 

a renunțat la serviciile constructorilor centralei termoelectrice Iernut, după ce contractul a expirat la 26 decembrie iar societatea națională de gaze a ales să nu mai prelungească termenul de finalizare a lucrărilor, anunță un comunicat al Romgaz.

„Referitor la Contractul de achiziţie publică nr.13384/2016, având ca obiect executarea proiectului la cheie ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA informează acționarii și investitorii asupra următoarelor: Întrucât termenul de finalizare a lucrărilor care fac obiectul contractului menţionat mai sus nu a fost respectat, acesta expirând la data de 26 decembrie 2020, ROMGAZ a decis să nu dea curs cererii înaintate de către Asocierea formată din DURO FELGUERA S.A. şi S.C. ROMELECTRO S.A. prin care se solicita prelungirea acestui termen. S.N.G.N. Romgaz S.A. va găsi soluţiile necesare finalizării şi punerii în funcţiune a Centralei Termice Iernut şi va informa în continuare piaţa cu privire la această investiţie”, arată documentul.

În luna noiembrie 2020, a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera si Romelectro, având ca obiect dezvoltarea termocentralei Iernut.

Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Termenul de finalizare a lucrărilor era de 36 luni de la data intrării in vigoare a contractului.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.

Mediafax

×
Subiecte în articol: romgaz iernut