x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deutsche Bank plănuieşte să revină pe profit după cinci ani în care a pierdut 15 miliarde de euro

Deutsche Bank plănuieşte să revină pe profit după cinci ani în care a pierdut 15 miliarde de euro

13 Dec 2020   •   11:30
Deutsche Bank plănuieşte să revină pe profit după cinci ani în care a pierdut 15 miliarde de euro

Deutsche Bank va continua procesele de reducere a costurilor şi îşi va stabili un nou obiectiv de profitabilitate, însă analiştii nu sunt siguri că cea mai mare bancă din Germania va reuşi să îşi atingă targetul, notează agenţia de ştiri Reuters.

Grupul este în plin proces de restructurare sub comanda CEO-ul Christian Sewing, anunţând anterior că va elimina 18.000 de locuri de muncă şi va renunţa la câteva business-uri.

De asemenea, compania intenţionează să revină pe profit după cinci ani în care a pierdut circa 15 miliarde de euro. Sewing le-a transmis recent angajaţilor că „din acest moment, facem tranziţia dinspre defensivă spre ofensivă”.

Banca a declarat că plănuieşte să atingă un randament al capitalurilor tangibile de 8% până în 2022. Totuşi, un document publicat săptămâna acesta de Deutsche arată că majoritatea analiştilor se aşteaptă la un randament de 3,3%.

În plus, multinaţionala va reduce costurile cu 16,7 miliarde de euro în următorii doi ani şi se pregăteşte să atingă între timp venituri de 22,4 miliarde, sub ultimele estimări de 24,5 miliarde de euro.

Acţiunile Deutsche, care au atins un nou record negativ în martie, au reuşit să înregistreze o creştere de 38% de la începutul anului până în prezent.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: deutsche bank