x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dezinteres - Luptele politice au decapitat ANT

Dezinteres - Luptele politice au decapitat ANT

de Iohanna Onaca Purdea    |    28 Noi 2006   •   00:00
Dezinteres - Luptele politice au decapitat ANT

De la demisia lui Ovidiu Iuliu Marian, la 1 august, premierul nu a numit inca un succesor la conducerea ANT.

Turismul, fara sef
De la demisia lui Ovidiu Iuliu Marian, la 1 august, premierul nu a numit inca un succesor la conducerea ANT.

Au trecut aproape patru luni de cand Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) nu are un sef. Conducerea institutiei este asigurata in continuare de Livia Sima, vicepresedintele institutiei. Conform legii, primul-ministru trebuie sa numeasca un presedinte al Autoritatii la propunerea ministrului Transporturilor, institutie in subordinea careia se afla ANT.

IN ASTEPTARE. In prima luna de la demisia lui Marian s-au vehiculat mai multe nume pentru seful de la Turism, cum ar fi cel al lui Nicolae Buzdun, membru al PNL si fost director la Perla Majestic Grup SA. Nu a fost sa fie el alesul, Partidul Democrat nominalizandu-l pe Tinu Sebesanu, fost director general al Howard Johnson. Sebesanu nu a fost pe placul premierului, deoarece si fostul presedinte al ANT, Ovidiu Marian, lucrase tot la Howard Johnson. Premierul Tariceanu a argumentat ca nu vrea ca ANT sa ramana tot sub influenta lui Ovidiu Iuliu Marian. Ultimul nume vehiculat a fost cel al Luciei Morariu, fost presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Primul-ministru a sustinut-o pe Lucia Morariu, membra a PNL. Radu Berceanu declara ca va face "un compromis in ceea ce priveste alegerea persoanei de la sefia ANT" si o va propune pe Lucia Morariu. De atunci a trecut o luna, una foarte agitata pe plan politic. Premierul a fost foarte ocupat, avand de infruntat o furtuna in PNL, fiind confruntat cu necesitatea demiterii unui ministru si, nu in ultimul rand, cu o operatie deloc usoara la genunchi. Astfel incat numirea unui presedinte la Turism nu a mai reprezentat o prioritate.

Biroul de presa al Guvernului a precizat ca "premierul Calin Popescu Tariceanu va face o numire la ANT atunci cand va identifica persoana potrivita din punct de vedere profesional pentru a conduce aceasta institutie".

×
Subiecte în articol: economic