x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Directorul FMI: Economia mondială riscă să fie prinsă într-o spirală de incertitudine financiară

Directorul FMI: Economia mondială riscă să fie prinsă într-o spirală de incertitudine financiară

09 Noi 2011   •   05:56
Directorul FMI: Economia mondială riscă să fie prinsă într-o spirală de incertitudine financiară

Christine Lagarde, directoarea generala a FMI, spune ca economia globala risca sa fie prinsa intr-o "spirala de incertitudine si instabilitate financiara", referindu-se la criza datoriilor si la amenintarile de recesiune, informeaza BBC.

"Daca nu actionam impreuna, economia mondiala risca sa intre intr-o spirala de incertitudine si instabilitate financiara. Exista deja vocii care spun ca economia a intrat intr-o faza periculoasa si nesigura", a declarat Christine Lagarde, aflata intr-o vizita in China.

De asemenea, Lagarde a afirmat ca Republica Populara Chineza are nevoie de o moneda mai puternica, in timp ce principalii parteneri comerciali ai tarii se plang de o rata de schimb slaba a yuanului, care in opinia lor, este responsabila de enorme excedente comerciale acumulate de Beijing.

Este prima vizita oficiala, in China, pentru Christine Lagarde, in calitate de director general al FMI. Zilele urmatoare va analiza cu oficialii chineziconsecintele crizei datoriilor in Europa. Dupa incheierea vizitei in China, Lagarde va merge in Japonia.

×