Consiliul de Supraveghere (CS) al Fondului Proprietatea (FP) a aprobat luni solicitarea directorului general al Fondului de a i se reduce salariul la 4.800 de lei pe lună, fără a beneficia de salarii compensatorii sau bonusuri, fiind limitate sub acest nivel şi remuneraţiile membrilor CS.
"Începând cu data de 1 martie 2010, indemnizaţia directorului general al Fondului Proprietatea a fost stabilită la suma de 4.800 de lei. În afara acestui salariu, directorul general nu beneficiază de niciun fel de alte venituri (salarii compensatorii, bonusuri de performanţă). S-a mai stabilit ca indemnizaţia preşedintelui Consiliului de supraveghere să reprezinte 50% din salariul directorului general, iar cea a unui membru simplu să fie în cuantum de 35% din aceeaşi sumă", se arată într-un comunicat al FP.
În cadrul celei mai recente Adunări Generale a Acţionarilor, directorul general al Fondului, Ionuţ Popescu, a cerut Consiliului de Supraveghere ca salariul său să fie redus la nivelul unui secretar de stat, respectiv 4.800 de lei.
Graţiela Iordache declarase public că indemnizaţia de la Consiliul de Supraveghere al FP nu depăşeşte 2.000 de euro (uşor peste 8.000 de lei).
Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea s-a întrunit luni, pentru prima oară, după alegerile din Adunarea Generală a Acţionarilor.
În cadrul întâlnirii, Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte al Consiliului.
La începutul lunii februarie, Adunarea Generală a Acţionarilor FP a aprobat noua componenţă a Consiliului de Supraveghere, printre membrii votaţi regăsindu-se fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Pogea şi secretarul de stat la Finanţe Graţiela Iordache.
Printre cei şapte membri a fost ales şi Lucian Croitoru, care a anunţat, însă, că şi-a retras candidatura şi nu va activa ca membru în Consiliul de Supraveghere al FP.
Ceilalţi membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Ene Dinga, Nicoleta Dumitrean, Romulus Goean şi Corin Trandafir.
Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea are în portofoliu acţiuni la 86 de societăţi comerciale.
Citește pe Antena3.ro