x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dispar țigările mentolate și cu capsulă. Mentolul va mai fi disponibil doar în produsele care încălzesc tutunul și în țigările electronice

Dispar țigările mentolate și cu capsulă. Mentolul va mai fi disponibil doar în produsele care încălzesc tutunul și în țigările electronice

05 Mai 2020   •   16:22
Dispar țigările mentolate și cu capsulă. Mentolul va mai fi disponibil doar în produsele care încălzesc tutunul și în țigările electronice

În mai puțin de-o lună, țigările mentolate vor dispărea de pe piața din România. Măsura prevăzută de Directiva Europeană a Tutunului și transpusă în legislația din România va afecta circa 500.000 de fumători români, care vor putea regăsi aroma de mentol doar în produsele care încălzesc tutunul, ca glo, și în țigările electronice.

 „Fumătorii români trebuie să știe că în mai puțin de-o lună nu vor mai găsi în piață țigări mentolate sau cu capsulă, dar vor putea opta pentru dispozitive care încălzesc tutunul, precum glo, sau pentru țigări electronice”, au declarat reprezentanții British American Tobacco, liderul pieței de tutun din România, cu o cotă de piață de peste 53%.

Consumatorii ne spun că doresc produse alternative la fumat care să ofere o experiență cât mai satisfăcătoare în comparație cu produsele tradiționale din tutun. Având în vedere acest lucru, am lansat recent noul glo Hyper, care combină cea mai avansată tehnologie de încălzire a tutunului a BAT, încălzirea prin inducție, cu un nou format al consumabilelor, care conțin cu 30% mai mult tutun și oferă șapte arome diferite, dintre care trei de mentol”, au mai declarat reprezentanții companiei.

Consumabilele pentru glo Hyper sunt disponibile în 7 variante: trei intensități diferite de mentol (Arctic Click, Blue Click, Green Click), două tipuri de tutun ( Classic Tobacco și Terracotta Tobacco) și două tipuri de arome fructate (Scarlet Click și Purple Click). Neo sunt singurele consumabile cu capsule destinate unui produs de încălzire a tutunului din România. Deoarece încălzește tutunul, în loc de a-l arde așa cum o fac țigările tradiționale, glo Hyper are potențial de risc redus comparativ cu fumatul.

În timp ce glo Hyper menține simplitatea produsului inițial - un singur buton, un singur dispozitiv – designul său a devenit mai ergonomic, iar finisajul este mai plăcut la atingere. Noul dispozitiv oferă două setări de utilizare: Standard și Boost.

  • Modul standard: dispozitivul încălzește consumabilul în 20 de secunde de la apăsarea butonului și are un timp de utilizare de 4 minute[1].
  • Modul boost: dispozitivul încălzește consumabilul în 15 secunde de la apăsarea mai lungă butonului și are un timp de utilizare de 3 minute.

Dispozitivul glo Hyper se încarcă complet în 120 de minute și poate încălzi până la 20 de consumabile Neo cu o singură încărcare. Este disponibil în patru culori (negru, alb, albastru și oranj) și poate fi achiziționat din magazine și pe www.glo.ro.

Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca și țigaretele. Legiuitorii europeni au considerat însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții, de aceea variantele cu arome vor mai fi disponibile în aceste produse.  

Pentru mulți consumatori, produsele care încălzesc tutunul reprezintă deja o alternativă viabilă la fumat, cu potențial de risc redus,  circa 150.000 de români deținând deja un glo.

 

[1] glo 2.0, versiunea anterioară existentă pe piață, putea fi utilizat în 40 de secunde de la pornire și avea un timp de utilizare de 3 minute și 30 de secunde.

×