x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Distrigaz - Conversie de sute de miliarde de lei

Distrigaz - Conversie de sute de miliarde de lei

29 Mai 2005   •   00:00

Distrigaz Nord si Distrigaz Sud vor primi bani din contul Trezoreriei Statului, astfel incat cele doua societati sa nu inregistreze pierderi in urma conversiei in actiuni a creantelor detinute asupra mai multor firme, a decis Guvernul.

In ceea ce priveste Distrigaz Nord, Executivul a hotarat ca societatea sa-si poata recupera diferenta dintre valoarea nominala a actiunilor rezultate in urma conversiilor, in valoare de 552 de miliarde de lei, si sumele incasate efectiv. Distrigaz Nord a preluat actiuni la noua societati care au acumulat datorii de 552 miliarde de lei catre distribuitorul de gaze naturale.

CONTRACT. Mecanismul privind recuperarea creantelor este stabilit in contractul de privatizare incheiat anul trecut. Pana la 1 iulie se va acoperi de la bugetul de stat valoarea nominala a actiunilor rezultate din conversia datoriilor societatii Nitramonia Fagaras, catre Distrigaz Sud, in valoare de 290,4 miliarde de lei. Contractul de privatizare a societatii Distrigaz Sud stabileste ca societatea nu va suporta nici o pierdere ca urmare a transformarii datoriilor in actiuni.

×
Subiecte în articol: economic