x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un nou documentar despre cel mai mare mister al internetului. Cine a creat Bitcoin, moneda care a schimbat economia lumii

Un nou documentar despre cel mai mare mister al internetului. Cine a creat Bitcoin, moneda care a schimbat economia lumii

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   10:30
Un nou documentar despre cel mai mare mister al internetului. Cine a creat Bitcoin, moneda care a schimbat economia lumii
Sursa foto: Hepta

Un nou documentar îl arată pe cel despre care se crede că ar fi creat Bitcoin. Acesta este prezentat sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.

Identitatea reală a celui care a dezvoltat prima monedă care a implementat tehnologia blockchain este considerată „cel mai mare mister din era internetului”. Satoshi Nakamoto este un pseudonim folosit de inventatorul real, care a reușit până acum să-și păstreze anonimatul. 

De-a lungul anilor, mai mulți oameni de afaceri au susținut că sunt Satoshi Nakamoto, potrivit People.

Însă un nou documentar HBO susține că a descoperit identitatea reală a lui Satoshi Nakamoto.

Marele mister al internetului

Criptomonedele s-au dezvoltat în ultimii ani, și mulți se întreabă cine a inventat Bitcoin, cea mai importantă și mai scumpă monedă virtuală, cu un impact uriaș asupra economiei mondiale. 

Documentarul HBO  Money Electric: The Bitcoin Mystery, susține că a descoperit cine ar fi creat Bitcoin. Regizorul Cullen Hoback susține că a descoperit identitatea reală a celui care se ascunde în spatele pseudonimului Satoshi Nakamoto. 

Filmul explică ce sunt criptomonedele și detaliază istoria lor controversată. În imagini se vede și un video vechi, din 2010, cu Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase, care întreba: „Cui îi pasă de Bitcoin?”

În acel moment, 1 Bitcoin valora doar 23 de cenți. Mai multe personalități, printre care și Donald Trump, au spus că Bitcoin este o înșelătorie. 

La aproape 15 ani de la lansarea Bitcoin, criptomoneda a devenit „al 10-lea cel mai valoros activ din lume”. 

În pofida dezvoltării Bitcoin și a impactului economic uriaș, nu se știe încă și l-a creat. 

Persoana din spatele pseudonimului Satoshi Nakamoto ar avea o avere estimată la peste 1 trillion de dolari. Doar că nu există nicio persoană cu acest nume în întreaga lume. 

Mai mult, Satoshi Nakamoto ar fi dispărut în urmă cu mai mulți ani, fapt ce a dus la crearea „celui mai importante mister din era Internetului”, potrivit documentarului.

Cine este Satoshi Nakamoto 

Oficial se spune că Satoshi Nakamoto a creat Bitcoin, în 2008. Însă acesta a dispărut până la finalul anului 2010, chiar atunci când valoarea monedei virtuale a început să crească. 

Cullen Hoback a intervievat mai multe personalități din acest sector., printre care CEO-ul Blockstream, Adam Back, bărbatul numit „Iisus al Bitcoin”, Roger Ver, și dezvoltatorul Peter Todd. 

Pentru a afla cine ar fi creat Bitcoin, Cullen a călătorit în întreaga lume, înainte să afle că aproape toate indiciile trimiteau către un singur nume: Peter Todd. 

Acesta este un bărbat din Canada, care era student în primele zile ale Bitcoin. Oficial, el susține că a investit în Bitcoin abia în 2014. Dar Cullen a descoperit dovezi că Todd a scris pe un forum Bitcoin încă din 2010. Atunci ar fi completat una dintre ideile lui Nakamoto și apoi dispărut de pe platformă, cu două zile înainte să dispară și Nakamoto. 

„Recunosc, ești foarte creativ,” a declarat Todd când Cullen i-a prezentat dovezile. „Ai niște teorii bizare. E ridicol dar e genul de teorie pe care o dezvoltă cineva care își pierde timpul fiind jurnalist de documentare.” 

Todd mai spune că acesta nu vede „ideea principală”. În același timp, nici nu a negat că el se află în spatele Bitcoin. 

„Scopul principal ese ca Bitcoin să devină o valută globală,” a continuat Todd. „Și pentru ca oameni ca tine să fie distrași de prostii”, notează useit.ro.

×