x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dolarul american, creștere explozivă: a atins maximul ultimelor două săptămâni

Dolarul american, creștere explozivă: a atins maximul ultimelor două săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   23:23
Dolarul american, creștere explozivă: a atins maximul ultimelor două săptămâni

Dolarul american a atins miercuri un maxim al ultimelor două săptămâni, în timp ce euro a fost slab pe toate piețele, în condițiile în care piețele au intensificat pariurile că Banca Centrală Europeană (BCE) va reduce ratele dobânzilor încă din luna martie, potrivit Reuters.

Deși piețele continuă să estimeze reduceri de cel puțin 125 de puncte de bază ale ratelor dobânzilor din partea Rezervei Federale americane anul viitor, dolarul a reușit să se mențină stabil, în timp ce pariurile privind reducerea ratelor pentru alte bănci centrale s-au intensificat.

Indicele dolarului, care măsoară moneda în raport cu alte șase valute importante, a crescut ultima dată cu 0,19%, la 104,16. Euro a scăzut cu 0,29%, la 1,0764 dolari.

Traderii pariază că există aproximativ 85% șanse ca BCE să reducă ratele dobânzilor la ședința din martie, cu reduceri în valoare de aproape 150 de puncte de bază până la sfârșitul anului viitor.

Marți, Isabel Schnabel, un influent responsabil politic al BCE, a declarat pentru Reuters că noi majorări ale ratelor dobânzilor ar putea fi scoase din discuție, având în vedere scăderea „remarcabilă” a inflației.

De asemenea, euro a atins minimul ultimelor trei luni față de lira sterlină, minimul ultimelor cinci săptămâni față de yen și minimul ultimelor 6 săptămâni și jumătate față de francul elvețian .

„Este o vânzare de dimensiuni rezonabile și piața încearcă să digere, este doar o corecție? A devenit piața prea exuberantă în săptămânile anterioare? Cred că există cu siguranță un element în acest sens”, a declarat Amo Sahota, director la firma de consultanță FX Klarity FX din San Francisco.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dolar american crestere