x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Domeniile Sâmbureşti, medaliate la Beijing

Domeniile Sâmbureşti, medaliate la Beijing

de Daniela Ivan    |    13 Mai 2012   •   11:13
Domeniile Sâmbureşti, medaliate la Beijing

Vinurile de la Domeniile Samburesti au obtinut cinci medalii la Targul de vinuri de la Beijing, Wine Cina 2012, una de aur, una de argint si trei de bronz. "Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis a primit medalia de aur la categoria vinuri rosii, in timp ce Chateau Valvis - Merlot 2010 a castigat argint. Vinurile de Domeniile Samburesti au mai fost rasplatite cu trei medalii de bronz pentru Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011. "La expozitie au participat 2-3.000 de expozanti din Franta, Italia, Spania, Chile, Argentina, Africa de Sud, etc. La o competitie unde au fost prezente cele mai mari branduri din industria mondiala a vinului, inclusiv Bordeaux, Romania a luat medalia de aur, prin Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis. Este o performanta', a declarat Jean Valvis, patronul domeniilor Samburesti.

China, o piata uriasa

Piata vinului din China se ridica la 6,4 miliarde de dolari, ceea ce inseamna 1.500 miliarde de litri, a declarat Jean Valvis. Acesta a mai adaugat ca in China sunt preferate vinurile rosii, care reprezinta 70% din consumul chinezilor. Piata chineza este dominata de francezi care vand jumatate din toate vinurile importate, 150 miliarde de litri. In acest context, recunoasterea valorilor vinurilor romanesti deschide o mare oportunitate pentru podgoriile romanesti. Jean Valvis a subliniat necesitatea unei politici concrete sectoriale de construire a unui brand national pentru vinurile romanesti si a facut apel atat la statul roman, cat si la producatori sa adopte o strategie comuna de promovare a vinului romanesc, un produs de calitate top, cu o valoare adaugata certa.

Podgorie boiereasca

Podgoria Samburesti este atestata istoric inca din 1521 si a fost dezvoltata in timp de familii importante de boieri, precum: logofatul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu (1521), Danilovici (1597-1638) sau familia Bratienilor, sfarsitul sec. XIX – inceputul sec. XX. Domeniul care se intinde pe aproximativ 500 de hectare a fost cumparat in anul 2005 de Jean Valvis si face parte din Valvis Holding. "Lucrarile de replantare cu vita nobila au demarat din 2007 iar pana in prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 pana in prezent investitia in Domeniile Samburesti se ridica la peste 12 milioane de euro", a precizat Valvis.

×