x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Drepturile de vot ale kazahilor la Rompetrol Rafinare au fost limitate la 33%ec

Drepturile de vot ale kazahilor la Rompetrol Rafinare au fost limitate la 33%ec

02 Dec 2009   •   00:00

Comisia Naţională de Valori Mobiliare (CNVM) a limitat la 33% până la finalizarea ofertei de preluare dreptul de vot al kazahilor la Rompetrol Rafinare, al cărei principal activ este rafinăria Petromidia.

CNVM a sancţionat grupul Rompetrol şi cu o amendă a cărei valoare reprezintă 5% din capitalul social, nivelul maxim pe care îl poate aplica instituţia, potrivit unor surse din instituţie, citate de Mediafax.
Potrivit raportului anual pentru 2008 al The Rompetrol Group, capitalul social al grupului este de 140.610 dolari. Astfel, amenda este de aproximativ 7.000 de dolari.

CNVM a acordat încă cinci zile grupului Rompetrol pentru depunerea raportului de evaluare la Rompetrol Rafinare, noua documentaţie urmând să fie transmisă până 9 decembrie. The Rompetrol Group a depus luni la CNVM raportul de evaluare numai la Rompetrol Well Services (PTR), iar pentru Rompetrol Rafinare a cerut o nouă amânare, până la 8 decembrie.

Iniţial grupul Rompetrol trebuia să prezinte rapoartele până la 20 noiembrie.
Micii acţionari minoritari ai Rompetrol Rafinare au solicitat săptămâna trecută CNVM să amendeze The Rompetrol Group şi KazMunaiGaz pentru că nu au derulat oferta de preluare.

Grupul Rompetrol a anunţat încă din 26 august că va derula oferte de preluare la Rompetrol Rafinare si la Rompetrol Well Services, dar operaţiunile au fost amânate din cauza rapoartelor de evaluare care nu erau realizate după cerinţele CNVM. Rompetrol deţine 75,32% din acţiunile Rompetrol Rafinare şi 51% din titlurile Rompetrol Well Services.
The Rompetrol Group este controlat integral de KazMunaiGaz, din Kazahstan, care a preluat societatea de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

×