x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 5 iunie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 5 iunie 2004

05 Iun 2004   •   00:00

Dacia motorizeaza Renault Kangoo

Automobile Dacia a inceput, in urma cu doua saptamani, sa produca motoare pentru autoutilitara Renault Kangoo, a declarat Richard Agius, directorul Directiei Mecanica din cadrul companiei. Astfel, la Pitesti se fabrica, in fiecare saptamana, 200 de propulsoare. Si in curand uzina va produce si repere pentru 10.000 de cutii de viteze destinate aceluiasi model. Din 2000 si pana in prezent, Renault a investit 55 milioane de euro in sectia de productie a motoarelor si a cutiilor de viteze de la Dacia, aceasta avand o capacitate de 400 de propulsoare zilnic. (Florina Zainescu)

Curse aviatice pe ruta Bucuresti - Suceava

Tarom va introduce, din 20 iunie, trei curse saptamanale pe ruta Bucuresti - Suceava si retur, se arata intr-un comunicat al companiei. Avioanele vor face escala la Bacau. Zborurile spre Suceava sunt programate in zilele de duminica, marti si joi, la ora 21:00, iar cursele retur luni, miercuri si vineri, la ora 6:25. Pretul unei calatorii dus-intors porneste de la 75 de euro, fara taxe de aeroport, oferta speciala fiind valabila pana la 15 iulie. Pasagerii care calatoresc pe rutele externe ale Tarom beneficiaza de gratuitate pentru segmentul intern Suceava - Bucuresti si retur. (Florina Zainescu)

BERD si IFC au platit pentru BCR

Banca Comerciala Romana a devenit o banca al carei capital este detinut in proportie majoritara de actionari privati. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a platit 111 milioane de dolari pentru pachetul de actiuni BCR. Eximbank Romania a primit joi si vineri confirmarile de plata in contul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului pentru pachetul de 25% plus doua actiuni din capitalul BCR, titluri preluate de BERD si IFC. Pana la sfarsitul lunii iunie, noii actionari vor numi doi reprezentanti in consiliul de supraveghere al bancii.

Izvorul Minunilor, pe terenul Episcopiei Bihor

Terenul pe care se afla fabricile de apa minerala si bere ale grupului European Drinks a revenit, prin decizie judecatoreasca Episcopiei Greco-Catolice Bihor, transmite BBC. Episcopia a castigat in instanta procesul impotriva Regiei Nationale a Padurilor (RNP) si a Prefecturii Bihor privind proprietatea asupra 1.800 hectare de teren, care cuprind, printre altele si Izvorul Minunilor, Izvorul Profetului si Izvorul Calugarului. O parte din terenul aflat in litigiu a fost concesionat de RNP fratilor Micula, proprietarii European Drinks. RNP si Prefectura Bihor au dreptul de a face recurs la Curtea de Apel Bihor.
×
Subiecte în articol: economic