1 decembrie 2004
Infrastructura - Orange face investitii de 200 milioane $
Orange Romania va investi anul viitor peste 200 milioane dolari in infrastructura necesara extinderii ariei de acoperire a tehnologiilor EDGE si GSM, precum si in implementarea serviciului universal, a declarat ieri directorul executiv al companiei, Richard Moat (foto). "Fondurile sunt destinate largirii ariei de acoperire a tehnologiei EDGE pentru 70% din populatia Romaniei si desigur in extinderea capacitatii tehnologiei existente, previziunile noastre pentru 2005 indicand un trafic cu 45% mai mare comparativ cu anul acesta", a adaugat Moat. El a precizat ca o parte din investitii vor fi indreptate si catre implementarea serviciului universal, program derulat in colaborare cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), prin constituirea de telecentre in localitatile rurale izolate din Romania. Telecentrele vor fi conectate la Internet si dotate cu cite patru calculatoare, o imprimanta, un fax si un telefon.
BRD - Economii pentru copii
BRD - Groupe Societe Generale a lansat doua produse de economisire destinate tinerilor, Atustart - pentru copiii cu varsta pana la 14 ani si Atusprint - pentru tinerii avand intre 14 si 18 ani, se arata intr-un comunicat al bancii. Noile conturi de economii asigura o dobanda fixa, stabilita trimestrial, cu doua valori, in functie de varianta de capitalizare aleasa de client. In prezent, dobanda este de 14,5% in lei, 3,25% in euro si 2,25% in dolari, in cazul capitalizarii trimestriale. Pentru varianta capitalizarii anuale a dobanzii, dobanda la lei este de 15%. Cele doua produse permit depuneri sau retrageri de fonduri din contul de economii, singura conditie fiind respectarea unui sold minim de 3 milioane lei sau 100 euro/dolari.
Statistica - Peste 5,5 milioane de carduri
Numarul cardurilor bancare valide din Romania a ajuns la 5,5 milioane in octombrie 2004, potrivit statisticilor publicate de BNR. Peste 20% din acestea au fost emise in Bucuresti, ceea ce inseamna ca aici exista tot atatea carduri cat in judetele Cluj, Timis, Brasov, Iasi si Constanta la un loc. Cardurile in valuta reprezinta 1,6% din totalul pietei. Cele mai multe dintre acestea se gasesc tot in Bucuresti (41%). La polul opus se afla judetul Tulcea, unde exista numai 275 de carduri in valuta. (Adrian Mihai)Citește pe Antena3.ro