x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Economistul-şef al FMI: Numărul şomerilor va creşte în continuare timp de un an, un an şi jumătate

Economistul-şef al FMI: Numărul şomerilor va creşte în continuare timp de un an, un an şi jumătate

07 Apr 2009   •   00:00

Numărul şomerilor va creşte în continuare timp de un an, un an şi jumătate, a declarat economistul-şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Olivier Blanchard, care a adăugat că va dura mult timp pentru ca situaţia să se îndrepte, iar cifrele să atingă cote acceptabile, transmite AFP.



"Încă nu am ajuns la cel mai scăzut nivel (din punct de vedere al situaţiei economiei mondiale - n.r.). Cred că vor mai urma încă un trimestru sau două în care situaţia va fi mai dificilă. Apoi vom atinge pragul de jos, dar acesta va fi foarte, foarte jos. În aceste condiţii, va dura mult timp până când situaţia va reveni la normal. Vorbind despre şomaj, acesta va creşte în continuare pentru un an, un an şi jumătate", a afirmat Blanchard.

Rata şomajului va depăşi 10% în 2010 în majoritatea statelor din zona euro pentru prima dată de la începutul anilor '90, potrivit estimărilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Criza actuală este caracterizată de exodul capitalului din statele emergente, a explicat economistul FMI. El a precizat că aceste ţări se confruntă cu probleme financiare foarte importante, care se vor agrava în timp.

Decizia suplimentării resurselor FMI cu 500 miliarde dolari, luată de liderii G20 cu ocazia summitului organizat săptămâna trecută la Londra, va permite instituţiei să răspundă rapid problemelor statelor emergente.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic