x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Contract de 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de turele, stații de luptă și sisteme de mortiere pentru Forțele Armate Române

Contract de 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de turele, stații de luptă și sisteme de mortiere pentru Forțele Armate Române

de Vali Deaconescu    |    03 Mar 2023   •   20:45
Contract de 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de turele, stații de luptă și sisteme de mortiere pentru Forțele Armate Române

Elbit Systems Ltd. a anunțat vineri că filialei sale din România, Elmet International SRL, i s-a atribuit un contract subsecvent în valoare de 120 milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru furnizarea de turele telecomandate, mitraliere telecomandate (RCWS) și sisteme de mortiere pentru transportorul blindat 'Piranha 5' al Forțelor Armate Române. Lucrările vor fi efectuate în România pe o perioadă de trei ani.

În cadrul contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS și sistemele de mortiere SPEAR, toate complet integrate la bordul APC "Piranha V" al GDELS. UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă ușoară fără operator de 30mm care integrează sisteme de luptă, sisteme de control al focului, senzori și sisteme de afișare pentru o eficacitate sporită în luptă și capacități de identificare a țintelor.

RCWS este o stație de luptă de 12,7 mm de mare precizie și greutate redusă. SPEAR este un sistem de mortier autohton computerizat și autonom de 120 mm. În afară de România, turelele, stația de luptă și sistemele de mortier ale Elbit Systems au fost selectate până în prezent de zeci de clienți din întreaga lume, inclusiv Israel, SUA, Danemarca, Austria, Belgia, Brazilia și Croația. Acestea au fost produse în România.

Bezhalel (Butzi) Machlis, Președinte și Director Executiv al Elbit Systems: "Atribuirea acestui  contract de continuare reprezintă încă un vot de încredere în portofoliul de soluții ale Elbit Systems pentru platformele blindate. Consider că extinderea capacității noastre de integrare și de producție în Europa ne consolidează capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de capabilități avansate și dovedite pentru platformele blindate."

 

Despre Elbit Systems

Elbit Systems este o companie internațională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toată lumea, Elbit Systems produce sisteme în domeniul aerospațial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spațiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date și comunicații, sisteme radio și cibernetice și muniții

De asemenea, compania își concentrează eforturile pe modernizarea platformelor actuale, dezvoltând noi tehnologii pentru apărare, securitate națională, aplicații civile, cât și pe furnizarea de servicii de suport, inclusiv training și sisteme de simulare.

Pentru mai multe informații puteți vizita https://elbitsystems.com/, sau să ne urmăriți pe canalele oficiale de Twitter, Facebook, YouTube sau LinkedIn.

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a patru unități de producție românești:

  • Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.
  • A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă
  • Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)
  • Elmet Măgurele Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Cele patru fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului. Astfel, Elbit Systems este una dintre cele mai importante companii din industria română de apărare care derulează exporturi semnificative.

 

×