x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Electrica nu poate conecta la reţea 25 de sate viscolite pentru că ministerul Transporturilor nu deszăpezeşte accesul

Electrica nu poate conecta la reţea 25 de sate viscolite pentru că ministerul Transporturilor nu deszăpezeşte accesul

de Daniel Ionaşcu    |    15 Feb 2012   •   16:44
Electrica nu poate conecta la reţea  25 de sate viscolite pentru că ministerul Transporturilor nu deszăpezeşte accesul

Electrica vrea sa conecteze maine la retea ultimele 25 de localitati din judetul Buzau afectate de viscol insa problemele sunt accesul la linii si blocarea drumurilor, a declarat Ioan Folescu, directorul general al companiei.

"Am facut programare inclusiv pe ore si zile cu prefecturile si ministerul Transporturilor. In continuare problema e accesul, blocarea, drumurilor. Avem utilaje, avem informatii, stim unde sa intervenim, dar nu putem. Vom reveni cu alimentarea pana maine, 16 februarie, exceptional in cazul in care nu avem accesul vom folosi grupuri electrogene pe care le vom transporta maine cu elicopterul", a declarat Folescu intr-o conferinta.
El a mai spus ca "exista o avertizare de cod galben in Vest, dar acolo e zona muntoasa".

Subsidiara Electrica Serv realizeaza mentenanta retelelor, inclusiv in zonele deservite de distribuitorii privati CEZ, Enel si E.ON.

Folescu a mai spus va acorda angajatilor prime si toate sporurile prevazute de contractul colectiv de munca, precum ore suplimentare si sporurile de noapte si de lucru in week-end.

O echipa a Electrica a fost zilele trecute prinsa intre nameti iar alti angajati au ajuns la spital cu degeraturi.

×