x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emporiki a pierdut 5,1 milioane euro, în 2011

Emporiki a pierdut 5,1 milioane euro, în 2011

de Daniela Ivan    |    20 Mar 2012   •   13:03
Emporiki a pierdut  5,1 milioane euro, în 2011

Emporiki Bank Romania a avut anul trecut pierderi de 5,1 milioane euro, cu 62% mai mici decat cele din 2010, rezultatele negative din ultimii doi ani fiind determinate de nivelul ridicat al provizioanelor.

"Din cauza caderii pietei imobiliare am facut provizioane de 22 milioane de euro. Dar dupa ce piata isi va reveni vom recupera aceste fonduri", a declarat Pierre Martin, CEO Emporiki Bank Romania. Acesta a mai precizat ca 2011 a fost un an foarte dificil.

"A trebuit sa reinventam noua banca. Totul in viitor se va invarti in jurul costurilor, care vor trebui sa fie puternic reduse. Cred ca cuvantul cheie in sistemul bancar in acest moment este adaptabilitatea si consider ca trebuie creat un alt tip de relatie cu clientii, inclusiv prin retelele de socializare', a aratat Martin. Banca a lansat si noua strategie de comunicare cu clientii, creand un personaj tipic frantuzesc, numit Jean Jaques, care va fi imaginea bancii si asa-zisul purtator de cuvant. Emporiki Bank Romania face parte din grupul francez Credit Agricole.

×