x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Energia electrică se scumpeşte de la 1 martie

Energia electrică se scumpeşte de la 1 martie

25 Feb 2019   •   11:29
Energia electrică se scumpeşte de la 1 martie

Tarifele de distribuţie a energiei electrice vor creşte de la 1 martie pentru toţi distribuitorii, potrivit unor proiecte de ordine ale Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). Majorarea vine de pe urma taxei de 2% pe cifra de afaceri, introdusă de OUG 114, despre care oficialii au spus că se prorogă cel puţin un an, dar a fost recunoscută drept cost şi va fi introdusă în tarife.

 

3,87 lei/MWh este creşterea medie a tarifului de distribuție, un procent de 2,37% comparativ cu tarifele valabile la 1 ianuarie 2019

„Având în vedere creşterea valorii prognozate a costurilor rezultate cu plata impozitelor, redevenţelor, taxelor şi vărsămintelor asimilate, stabilite conform legislaţiei în vigoare sau de către autorităţile locale, cauzate de modificare procentului aplicat la cifra de afaceri realizată în anul 2018 de la 0,1% la 2%, considerăm necesară efectuarea corecţiilor aferente costurilor necontrolabile ale operatorilor de distribuţie şi corectarea tarifelor de distribuţie valabile de la 1 martie 2019”, arată ANRE. Tariful de distribuţie reprezintă una dintre cele mai mari componente ale facturii de energie electrică plătite de consumatori.

 

Cei opt furnizori de energie din România vor plăti mai mult pentru distribuţie

×