x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Energia termică, cartofii şi conservele de legume s-au scumpit luna trecută. Vezi aici cu cât

Energia termică, cartofii şi conservele de legume s-au scumpit luna trecută. Vezi aici cu cât

de Elena Stan    |    10 Noi 2011   •   08:08
Energia termică, cartofii şi conservele de legume s-au scumpit luna trecută. Vezi aici cu cât

Zaharul, malaiul, faina, articolele medicale si medicamentele sunt singurele produse care s-au ieftinit in luna octombrie, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Preturile produselor alimentare au fost in crestere cu 0,81% in octombrie, comparativ cu luna precedenta. Malaiul s-a ieftinit cu 0,26%, zaharul cu 0,12% si faina cu 0,08%. Cel mai mult s-au scumpit in octombrie cartofii - cu 7,18%, alte legume si conserve de legume- 6,23%, ouale - 5,85% si fructele proaspete- 5,23%.

Potrivit datelor INS, in luna octombrie, preturile produselor nealimentare au crescut cu 0,46%, cele mai mari scumpiri fiind inregistrate la energia termica - 10,53%, combustibili - 0,67% si autoturisme si piese de schimb - 0,44%. In octombrie, s-au ieftinit medicamentele si articolele medicale, cu cate 0,04%.

In ceea ce priveste tarifele serviciilor, acestea au inregistrat, pe total, o crestere cu 0,77% in octombrie. Cel mai mult s-au scumpit serviciile de apa, canal si salubritate cu 1,56%, dar si transportul aerian - 0,99, tarifele pentru cinematografe, teatre, muzee, cheltuieli cu invatamantul si turismul - 0,87%. Singura scadere s-a inregistrat la plata cazarii in unitati hoteliere, de 0,1%.

Rata anuala a inflatiei a crescut, in octombrie, la 3,55% de la 3,45%, nivel consemnat in luna septembrie a acestui an. Fata de luna anterioara, in octombrie preturile s-au majorat cu 0,64%.

×
Subiecte în articol: preţuri scumpiri