x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eolica lasă baltă procesul de 118 milioane de euro cu Transelectrica, dă vina pe administrator şi îl schimbă

Eolica lasă baltă procesul de 118 milioane de euro cu Transelectrica, dă vina pe administrator şi îl schimbă

21 Feb 2012   •   17:01

Eolica Dobrogea va renunta la procesul cu ANRE si Traselectrica, in care cere daune de 118 milioane euro anual, intrucat actiunea a fost initiata de administrator fara baza legala si fara acordul actionarilor.

"Administratorul Eolica Dobrogea, Corneliu Dica, a decis singur sa inainteze actiuni in instanta in numele Eolica Dobrogea impotriva unor institutii, entitati si persoane din Romania, printre care Transelectrica si ANRE. Aceste masuri au fost luate de administrator fara ca acesta sa aiba o baza legala, cu incalcarea tuturor codurilor etice si de business si fara a avea acordul firmei noastre ca actionar majoritar, detinator al 95% din Eolica Dobrogea", se arata intr-un comunicat al firmei elvetiene Eolica Dobrogea.

Eolica are actionari din Elvetia si lucreaza pentru grupul energetic spaniol Iberdrola.

Aceasta intentioneaza sa construiasca in Dobrogea, pana in 2017, aproximativ 50 de parcuri eoliene cu o capacitate totala de 1.500 MW.

In proces erau vizati si fostul director general Horia Hahaianu, cat si directorul general adjunct, Cornel Ene. Eolica Dobrogea il va inlocui pe adminsitratorul Coreliu Dica cu un "manager nou si responsabil".

Problema o reprezinta un teren pe care trebuie construita o statie electrica si asupra caruia exista un litigiu de proprietate, au declarat ieri, pentru Jurnalul National, surse din sectorul energetic.

×