x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Estimare - Romania este o destinatie sigura

Estimare - Romania este o destinatie sigura

de Iohanna Onaca Purdea    |    11 Mar 2006   •   00:00
Estimare - Romania este o destinatie sigura

Turistii romani si straini sunt incurajati sa viziteze litoralul romanesc si Delta Dunarii, acestea fiind promovate ca zone sigure.

Delta Dunarii si litoralul Marii Negre sunt zone sigure pentru turisti, care trebuie promovate, a declarat la Targul International de Turism Organizat la Berlin, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Ovidiu Marian, citat de Mediafax. Romania este o destinatie sigura, avand si o serie de avantaje fata de alte tari, respectiv turismul balnear, litoralul Marii Negre, cultura si Delta. "Fac referire acum la litoral si la Delta si declar cu toata responsabilitatea ca acestea sunt destinatii sigure, care trebuie promovate pentru incheierea de contracte chiar din acest an. Romania este o destinatie sigura", a apreciat Marian, incercand sa inlature temerile provocate de aparitia de cazuri de gripa aviara in aceste zone. Guvernul a alocat de la buget suma de 60 milioane de euro pentru refacerea infrastructurii litoralului si din Delta Dunarii.

EVOLUTIE POZITIVA. Presedintele ANT estimeaza ca ponderea turismului in Produsul Intern Brut (PIB) ar putea creste in acest an la circa 4-5%, fata de 2% in 2005. "Din punct de vedere al trendului care se manifesta in prezent si daca luam in considerare ca anul 2005 a fost primul an de dupa revolutie cand s-a inregistrat un excedent in balanta de plati a turismului, respectiv 150 de milioane de euro, cred ca si in acest an se va inregistra o crestere din acest punct de vedere", a spus Marian.

BILE NEGRE. Pe de alta parte, presedintele ANT a subliniat faptul ca Romania consemneaza un deficit din punct de vedere al serviciilor oferite in domeniul turismului si a mentionat ca autoritatile lucreaza la un act normativ care va prevede noi criterii de selectie a personalului din turism.

Infrastructura precara si numarul redus de hoteluri de pe litoralul romanesc sunt principalele motive pentru care operatorii straini din domeniul turismului nu plaseaza Romania pe lista lor de destinatii prioritare, sunt de parere reprezentantii tour-operatorului german TUI.

×
Subiecte în articol: economic