x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Euro a ajuns 3,7202 lei

Euro a ajuns 3,7202 lei

de Daniela Ivan    |    22 Ian 2008   •   00:00

Leul s-a depreciat ieri cu 2,3 bani faţă de vineri, 18 ianuarie. Banca Naţională a României (BNR) a stabilit un curs de 3,7202 lei/euro, ma­ximul ultimilor trei ani

Leul s-a depreciat ieri cu 2,3 bani faţă de vineri, 18 ianuarie. Banca Naţională a României (BNR) a stabilit un curs de 3,7202 lei/euro, ma­ximul ultimilor trei ani, iar băncile comerciale au practicat un curs de 3,7500 lei/euro. Căderea monedei naţionale a survenit pe fondul si­tua­ţiei externe, ieri, bursele din Asia au trecut printr-o nouă degringoladă, investitorii fiind dezamăgiţi de planul preşedintelui american George Bush de relansare a eco­no­miei americane. Şi bursele eu­ro­p­e­ne, inclusiv cea de la Bu­cureşti, au suferit căderi considerabile în prima parte a zilei. Banca Naţio­nală a României (BNR) şi Ministerul de Finanţe au atras ieri de la bănci o suma de 3,44 miliarde de lei. BNR a atras din piaţă, în depozite la două săptămâni, o sumă de 2,156 mi­liar­de lei, la o dobândă de 8%.

 

SUSŢINERE. Finanţele au li­citat un depozit la patru zile, prin care au scos de la bănci 1,285 mi­liarde lei, cu o dobândă maximă acceptată de 8%. Cu toate astea, moneda naţională a suferit una dintre cele mai mari căderi din regiunea euro de 1,1%.

×
Subiecte în articol: economic