x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eveniment - Castelanii de pe piata imobiliara

Eveniment - Castelanii de pe piata imobiliara

17 Ian 2007   •   00:00

Vanzarea Castelului Bran este doar prima din lungul sir de tranzactii imobiliare cu castele retrocedate. Peste 20 de castele si palate vor fi readuse in circuitul comercial.

Vanzarea Castelului Bran este doar prima din lungul sir de tranzactii imobiliare cu castele retrocedate. Peste 20 de castele si palate vor fi readuse in circuitul comercial. Printre ele se numara Castelul Brancovenesc, Castelul Teleki din Gornesti, Castelul de la Cris, Castelul Huszar de la Apalina, Castelul Dumbravioara, Centrul Istoric Cluj-Napoca, sediul Primariei Cluj-Napoca si Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Cele mai proaspete retrocedari, urmate automat de afisare pe piata imobiliara, sunt cele privind domeniul si Palatul Stirbei din Buftea (Ilfov) si Castelul Bran din judetul Brasov. In Bucuresti, cea mai importanta oferta pe acest segment de piata a fost, incepand din toamna anului trecut, Palatul Bragadiru, situat in zona Rahova. Supranumit Colosseum, palatul este ofertat de urmasii familiei Bragadiru la un pret de 26 de milioane de euro.

Care este adevarata valoare a Castelului Bran, dar si controversele care plutesc in jurul retrocedarii proprietatii cititi pe larg intr-o analiza publicata de SFin. (Oleg Cojocaru)

×
Subiecte în articol: economic