x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O fabrica de armament din România se redeschide după 15 ani. Vor fi disponibile sute de noi locuri de muncă pentru producția de obuze și tunuri

O fabrica de armament din România se redeschide după 15 ani. Vor fi disponibile sute de noi locuri de muncă pentru producția de obuze și tunuri

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   09:30
O fabrica de armament din România se redeschide după 15 ani. Vor fi disponibile sute de noi locuri de muncă pentru producția de obuze și tunuri
Sursa foto: Facebook

O fabrică de armament din România se pregătește să-și reia activitatea, după o absență de 15 ani.

După o pauză de 15 ani, o uzină de armament din România se pregătește să reia producția, transmite Antena 3 CNN.

Înainte de redeschidere, uzina va fi supusă unui proces de modernizare.

Aproximativ o sută de lucrători vor începe să lucreze la uzină. Autoritățile consideră că proiectul va revitaliza orașul Reșița în industria de armament europeană.

Pentru renovarea fabricii din Reșița au fost necesare investiții făcute de o companie care are sediul la Dubai.

Flavius Nedelcea, secretar de stat în Ministerul Economiei, spune că acest acord inițial va angaja până la 75 de persoane. Numărul angajaților va tot crește în următoarele etape până se va ajunge la 200 – 300. Ulterior, după o perioadă, fabrica va face din nou angajări.

"Nucleul Arsenal va rămâne neatins, deci baza cea veche va fi pregătită pentru a produce în continuare producţie ţeavă de tun sau tot ce va fi legat de acest obiectiv, de această armă. Pe lângă aceasta, vom produce şi obuze”, a declarat Flavius Nedelcea, potrivit Daily Business.

Fabrica va contribui la industria militară europeană

După reluarea activității fabricii, peste 400 de tone de oțel vor fi transformatate în armament. Prefectul Ioan Dragomir a avertizat că gestionarea stocării produselor militare va fi dificilă până la finalul anului.

Ionuț Chisăliță, directorul fabricii, este încrezător că după finalizarea procesului de modernizare, fabrica va contribui la industria militară europeană.

"După ce vom finaliza modernizarea și vom asigura întreaga infrastructură necesară, vom începe rapid procesul de producție. Reșița va reveni în scurt timp ca unul dintre pilonii importanți în industria militară românească și, poate, chiar europeană”, a declarat Ionuț Chisăliță.

×