x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Incompetența din CNAIR ne costă sute de milioane de euro. FACIAS cere de urgență recuperarea prejudiciilor

Incompetența din CNAIR ne costă sute de milioane de euro. FACIAS cere de urgență recuperarea prejudiciilor

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   13:07
Incompetența din CNAIR ne costă sute de milioane de euro. FACIAS cere de urgență recuperarea prejudiciilor

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită de urgență intervenția autorităților statului, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plătește despăgubiri de sute de milioane de euro, din cauza litigiilor pierdute.

„FACIAS dezvăluie modul dezastruos în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR gestionează problema despăgubirilor de sute de milioane de euro de pe urma drumurilor nerealizate. Conform unui răspuns oficial primit de la CNAIR, compania consideră că „nu este cazul” să identifice și să tragă la răspundere funcționarii care se fac responsabili de prejudiciile uriașe aduse statului român.

Din 2015 până în 2024, CNAIR a fost obligată să achite despăgubiri în valoare de aproximativ 533 de milioane de euro ca urmare a litigiilor pierdute din culpa angajaților CNAIR. Cu toate acestea, CNAIR nu a întreprins nicio acțiune pentru identificarea și tragerea la răspundere a funcționarilor care au contribuit la acest prejudiciu. FACIAS a solicitat CNAIR informații cu privire la măsurile luate pentru recuperarea prejudiciilor și pentru sancționarea funcționarilor responsabili. Răspunsul CNAIR a fost șocant: „nu este cazul” să fie identificate persoanele vinovate sau să fie recuperat prejudiciul. O atitudine care nu poate fi explicată, în condițiile în care prejudiciul este unul uriaș, de peste jumătate de miliard de euro”, spune FACIAS.

FACIAS cere tragerea la răspundere a vinovaților și recuperarea prejudiciilor.

„Situația relatată nu poate rămâne fără urmări! FACIAS solicită Ministerului Transporturilor și Guvernului României să intervină de urgență și să ia măsuri concrete pentru identificarea și tragerea la răspundere a funcționarilor responsabili și recuperarea prejudiciului”, mai spune FACIAS.

×