x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Factura gerului: Romgaz a importat cu 40% mai multe gaze în februarie, pentru a acoperi cererea

Factura gerului: Romgaz a importat cu 40% mai multe gaze în februarie, pentru a acoperi cererea

17 Feb 2012   •   11:16
Factura gerului: Romgaz a importat cu 40% mai multe gaze în februarie, pentru a acoperi cererea

Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias a importat in februarie cu 40% mai multe gaze naturale, pentru a acoperi cererea in crestere cauzata de temperaturile scazute, tendinta care se va mentine pana la sfarsitul lunii.

Consumul de gaze naturale in Romania a atins la 1 februarie un record istoric, respectiv 72,7 milioane metri cubi zilnic, situatie care a dus la majorarea importurilor de gaze.

"Daca la inceputul lunii Romgaz avea planificata pentru clienti livrarea a 71 milioane metri cubi zilnic, ca urmare a temperaturilor scazute s-a procedat la suplimentarea cantitatilor din import cu circa 40%. Incepand cu 17 februarie pana la finele lunii, Romgaz urmeaza sa importe inca 22 milioane metri cubi suplimentar", se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

In perioada 10-12 februarie compania a importat cu 5 milioane metri cubi mai mult fata de cantitatea programata initial pentru luna februarie.

"Achizitia gazelor naturale s-a facut prin selectarea celor mai avantajoase oferte, iar vanzarea s-a facut catre clientii Romgaz care au acceptat conditiile propuse", se mai spune in comunicat.

Romania importa gaze prin companii intermediare de la grupul rus Gazprom, precum si de la companii din vestul Europei, prin conducta Arad-Szeged (Ungaria).

×
Subiecte în articol: gazprom consum factura gaze