x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Factură URIAȘĂ la energie. 76 de milioane de euro pentru electricitate: ”Am paralizat când am văzut!”

Factură URIAȘĂ la energie. 76 de milioane de euro pentru electricitate: ”Am paralizat când am văzut!”

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   14:50
Factură URIAȘĂ la energie. 76 de milioane de euro pentru electricitate: ”Am paralizat când am văzut!”

Patronul unei pizzerii și brutării din Adjud, județul Vrancea, a primit o factură incredibilă la energie. Aceasta a fost emisă pentru consumul de electricitate pe o perioadă de 5 luni iar totalul de plată se ridică la 76 de milioane de euro.

”Am paralizat când am văzut!”, spune Romică Pădurarul, proprietarul afacerii, iar primul lucru la care s-a gândit, a fost cum o să achite suma. 

El precizează că în mod normal plătea circa 1000 de lei pe lună pentru curent electric.

”În decembrie, pe 20, mi-au venit facturile alea cu niște sume de am paralizat când le-am văzut, una de 76 milioane de euro. După care, la o săptămână, a venit cu minus... cum ar veni le-au stornat”, povestește bărbatul.  

Compania de energie a corectat ulterior greșeala dar impactul asupra consumatorului a fost puternic.  

”Șocul e când le vezi. Sumele alea. Mi se pare că cei care emit facturile astea fac abuz în serviciu și neglijență. Mi se pare urât din punct de vedere emoțional, oamenii suferă un șoc. Vă dați seama că mi s-a ridicat glicemia, cred că la 400, când am văzut așa ceva și am rămas șocat, pentru că mă gândeam de unde să fac rost de bani”, explică acesta. 

Distribuitorul de electricitate a transmis că este o situație izolată și regretă greșeala. 

”Factura clientului non-rezidențial a fost stornată în cursul lunii decembrie, a doua zi după ce a fost identificată eroarea, iar acestuia i-a fost transmisă factura corectă.  Menționăm că a fost o situație punctuală. Regretăm eroarea și asigurăm clienții că depunem toate eforturile pentru a le oferi un serviciu de furnizare de energie electrică în condiții optime”, a precizat compania la Digi24.

×
Subiecte în articol: factura energie