x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Financial Times Deutschland: Ministerul german de Finanţe studiază costurile ieşirii Greciei din zona euro

Financial Times Deutschland: Ministerul german de Finanţe studiază costurile ieşirii Greciei din zona euro

24 Aug 2012   •   09:08
Financial Times Deutschland: Ministerul german de Finanţe studiază costurile ieşirii Greciei din zona euro

Cotidianul german Financial Times Deutschland scrie ca un grup de lucru condus de un secretar de stat din Ministerul german de Finante studiaza posibilul impact economic al iesirii Greciei din zona euro. Astazi, cancelarul german Angela Merkel urmeaza sa se intalneasca cu premierul grec, Antonis Samaras, transmite Reuters.

Pana acum, Angela Merkel a declarat ca doreste ca Grecia sa ramana in zona euro si a cerut autoritatilor de la Atena sa continue eforturile de austeritate bugetara. Citand surse din interiorul Ministerului german de Finante, Financial Times Deutschland sustine ca decizia de a infiinta un grup de lucru care sa studieze costurile iesirii Greciei din zona euro arata ca atat cancelarul Angela Merkel, cat si ministrul de finante, Wolfgang Schaeuble, vor sa fie pregatiti in cazul unui eventual scenariu negativ.

"O serie de colegi fac calcule cu privire la consecintele financiare ale iesirii Greciei din zona euro si analizeaza cum ar putea fi prevenit un eventual efect de domino asupra altor state membre", au declarat pentru Financial Times Deutschland surse din interiorul ministerului, informeaza Agerpres. Publicatia adauga ca grupul de lucru este compus din aproximativ 10 experti din diferite departamente ale Ministerului german de Finante si este condus de secretarul de stat Thomas Steffen, membru al CDU.

Rugat sa confirme existenta acestui grup de lucru, un purtator de cuvant al ministrului de finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat ca guvernul german vrea sa fie pregatit pentru toate scenariile, inclusiv pentru cele putin probabile.

×