x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finantare - 200 de miliarde de lei pentru exportatori

Finantare - 200 de miliarde de lei pentru exportatori

de Florina Zainescu    |    17 Noi 2005   •   00:00
Finantare - 200 de miliarde de lei pentru exportatori

Intreprinzatorii autohtoni au la dispozitie, pana la sfarsitul acestui an, un plus de 200 de miliarde de lei pentru investitii, a anuntat vicepremierul George Copos.

Intreprinzatorii autohtoni au la dispozitie, pana la sfarsitul acestui an, un plus de 200 miliarde de lei pentru investitii, a anuntat vicepremierul George Copos.

Este vorba de redistribuirea unei sume de 200 de miliarde de lei pentru programul de investitii destinat IMM-urilor. Daca intreprinzatorii vor sti sa foloseasca acesti bani, vor simti imediat beneficiile revitalizarii proiectelor pe care le desfasoara, a declarat George Copos. Acesti bani sunt ca o gura de oxigen pentru exportatori si pentru intreprinderile mici si mijlocii, mai ales ca in anii trecuti fondurile au fost insuficiente pentru onorarea solicitarilor primite. "Intreprinzatorii au nevoie de tehnologie si de echipamente competitive cu cele ale intreprinderilor mici si mijlocii din statele membre. Ei au nevoie de acesti bani, ma bucur ca am reusit alocarea lor si ii invit sa ii utilizeze cu folos", a spus ministrul de stat. Aceste fonduri trebuie accesate pana la finele anului de la Autoritatea Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC) sau de la oficiile teritoriale ale acesteia. "Este foarte important ca acesti bani sa fie cheltuiti pana la 24 decembrie, termen la care expira posibilitatea folosirii acestora", a precizat Copos.

RECAPITALIZARE. Tot pentru a veni in sprijinul exportatorilor romani, Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank a fost recapitalizata cu 70 de milioane de lei noi, in urma rectificarii bugetului pe anul 2005, a anuntat vicepremierul. Dupa ce a analizat problemele exportatorilor la inceputul acestui an, el isi propusese majorarea capitalului Eximbank cu 100 milioane de euro, redistribuirea catre Eximbank a sumelor neutilizate din fondurile bugetare constituite la ministere pentru sustinerea activitatilor de export si modificarea legislatiei falimentului, prin introducerea procedurii de netting. "Am stabilit pentru domeniile pe care le coordonez cateva tinte clare si aveam o singura exceptie in ce priveste finalizarea acestora: capitalizarea Eximbank. In momentul de fata, aceasta exceptie s-a transformat intr-o reusita", a declarat Copos.

×
Subiecte în articol: economic