x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finantare - Bani pentru proiecte SAPARD

Finantare - Bani pentru proiecte SAPARD

de Elena Stan    |    01 Sep 2006   •   00:00
Finantare - Bani pentru proiecte SAPARD

Ministerul Agriculturii va aloca din bugetul sau in perioada 2007-2008 1,3 miliarde de lei pentru finantarea catorva sute de proiecte ce nu au mai beneficiat de fonduri SAPARD, pentru ca sumele prevazute s-au epuizat.

SAPARD-ul romanesc va asigura finantarea pentru proiectele depuse la SAPARD, dar ramase fara finantare, a declarat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.

El a precizat ca au fost depuse cateva sute de proiecte care vor indeplini toate conditiile de eligibilitate prevazute in Programul SAPARD, dar pentru care nu vor mai fi disponibile finantari europene.

Fondurile alocate de Ministerul Agriculturii in bugetele anilor 2007 si 2008 vor asigura partea de cofinantare de 50% asigurata pana in prezent de SAPARD. Programul va viza doar anumite categorii de proiecte, cum ar fi cele in domeniul abatorizarii, al infiintarii de ferme vegetale si zootehnice si in domeniul serviciilor neagricole, ca acvacultura si turismul rural. Banii vor fi platiti in etape, in functie de documentele justificative prezentate, in aceleasi conditii ca in Programul SAPARD.

SUBVENTII. Ministerul Agriculturii intentioneaza sa acorde producatorilor de lapte, incepand cu aceasta toamna, o subventie de 3.000 de lei vechi pe litru, daca laptele respecta normele europene, a mai spus Flutur. Potrivit acestuia, circa 14%-15% din productia de lapte a Romaniei este conforma cu normele europene. Flutur a adaugat ca Romania proceseaza 1,1 milioane de tone de lapte, in conditiile in care cota negociata cu Uniunea Europeana este de trei milioane de tone. De asemenea, crescatorii vor primi un ajutor de 1,5 milioane de lei vechi pe cap vaca de lapte si bovina crescuta in zona de munte.

×
Subiecte în articol: economic sapard