x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Finantare - Ploaie de bani europeni

Finantare - Ploaie de bani europeni

de Daniela Ivan    |    20 Apr 2006   •   00:00

Romania va primi de la UE 3,5 miliarde de euro prin Programul Operational Regional in perioada 2007-2013. Banii vor fi folositi pentru infrastructura regionala si locala, turism, afaceri si dezvoltarea oraselor.
"Prin Programul Operational Regional, Romania ar putea absorbi 3.560 milioane de euro in perioada 2007-2013, bani care se vor orienta catre cinci directii prioritare", a declarat Istvan Csutak, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene, la Forumul consultantei in afaceri, organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).

DRUMURI LOCALE. Cea mai mare parte a fondurilor, 45% din total, se va duce catre modernizarea si dezvoltarea infrastructurii locale. "Autoritatile locale vor putea accesa circa 1.600 milioane de euro, daca vor avea proiecte fezabile pentru retelele de drumuri locale sau judetene, pentru servicii de sanatate publica si sociala, precum si pentru dezvoltarea infrastructurii educationale", a spus secretarul de stat.

PARCURI DE AFACERI. A doua prioritate este consolidarea mediului de afaceri regional si local. Va fi eligibila constructia de parcuri industriale, stiintifice si tehnologice. "O preocupare importanta va fi reabilitarea siturilor industriale", spune Istvan Csutak. El adauga ca beneficiarii acestor proiecte sunt microintreprinderile si start-up-urile cu activitati de productie sau de servicii, cu activitati la nivel local sau regional.

TURISM. Turismul va putea atrage 534 milioane de euro, bani care va trebui folositi pentru restaurarea si valorificarea patrimoniului istoric si cultural, dar si pentru modernizarea structurilor de cazare. "Sunt eligibile si reabilitarea structurilor de cazare, amenajarea de piscine, terenuri de minigolf, tenis si paint-ball", spune Istvan Csutak.

×
Subiecte în articol: economic