x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscalitate - PSD nu va vota bugetul

Fiscalitate - PSD nu va vota bugetul

de Daniela Ivan    |    11 Noi 2005   •   00:00
Fiscalitate - PSD nu va vota bugetul

Legea bugetului de stat pe anul 2006 va intra in dezbateri parlamentare saptamana viitoare, insa Partidul Social Democrat (PSD) nu va vota acest buget, daca nu-i sunt acceptate propunerile.
"Este total nerealist, pleaca de la o baza falsa, este un buget construit pe picior, in care veniturile bugetare ca pondere in PIB sunt mai mici decat in acest an", spune Mihai Tanasescu (foto), presedintele Comisiei buget-finante-banci din Camera Deputatilor. El spune ca actuala putere refuza sa recunosca ca introducerea cotei unice de 16%, care a facut sa dispara din buget peste un miliard de euro, este o greseala.

RECTIFICARE. Tanasescu atentioneaza ca fara existenta unui Cod Fiscal, care sa bata in cuie fiscalitatea pentru 2006, bugetul risca sa fie modificat de multe ori.

Consecintele acestei politici fiscale au inceput deja sa se vada. "FMI a plecat, exista nemultumiri ale unor categorii sociale care se accentueaza, UE ne avertizeaza ca daca nu reusim sa tinem in frau inflatia, deficitul de cont curent si sa rezolvam o serie de alte probleme ne va amana integrarea cu un an", spune Tanasescu. In opinia sa, cu un astfel de buget, anul 2006 va fi unul ratat, iar 2007 va prinde Romania cu o instabilitate macroeconomica care va duce la mari derapaje.

×
Subiecte în articol: economic