x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Flori pe internet - Clientii pot comanda online buchetul dorit

Flori pe internet - Clientii pot comanda online buchetul dorit

de Elena Stan    |    01 Mar 2007   •   00:00
Flori pe internet - Clientii pot comanda online buchetul dorit

Zilele de 1 si 8 martie aduc vanzari cu 200% mai mari pentru patronii florariilor.

Martisorul si ziua femeii fac sa se dubleze vanzarile florariilor, toata luna martie fiind foarte importanta pentru cei care comercializeaza flori. "In perioada 1-8 Martie estimam ca vanzarile vor depasi 10.000 de euro, putand ajunge chiar la 20.000 de euro. Desi am intrat recent pe piata, de ziua indragostitilor am vandut de 3.000 de euro", a explicat Alexandru Dicu, director www.florarieonline.com. "Pentru data de 1 Martie asteptam vanzari mai mari cu circa 150%. Aceasta sarbatoare este asemanatoare cu ziua indragostitilor, 14 Februarie, ca vanzari pentru noi", a declarat Ioana Molnar, director al florariei Magnolia. "1 si 8 martie sunt doua prilejuri minunate de a-ti arata admiratia fata de ea, fie ca este colega, prietena sau mama. Anul acesta vanzarile s-au dublat fata de anul trecut si datorita cresterii spectaculoase a platilor online facute cu ajutorul cardului bancar. Fiind vorba de un magazin online, mizam pe rapiditatea procesului de cumparare, pe promptitudine si pe sistemul de livrare. Livram oriunde in tara in maximum 4 ore", a declarat Silviu Toma, Comunication Manager www.floridelux.ro.

PRETURI. "In aceasta perioada preturile florilor cresc usor, cu maximum 10%, variind de la 40 de lei la 700 de lei, in functie de marimea buchetului si de florile alese", a declarat Silviu Toma. Floraria on-line are o oferta speciala pentru clientii sai, buchetul Desiree, cu 5 trandafiri la pretul de 29 de euro (98,6 lei). Pretul unui fir de trandafir variaza de la 5,9 lei la 11,9 lei, freziile si lalelele costa 4-6 lei, iar irisii costa 3 lei. "Begonia costa 19,9 lei, iar un ghiveci cu kalanchoe costa 9,9 lei", a spus Ioana Molnar.

CLIENTI. Barbatii sunt principalii cumparatori de flori, insa sunt si multe doamne care fac cadouri colegelor, rudelor sau prietenelor. "Clientii nostri sunt cei mai variati, dorind de la trei trandafiri la 50 si chiar mai multi pentru a impresiona persoanele dragi", a spus Ana Maria de la Flowers. "Cumparatorii sunt preponderent barbati, insa exista si multe doamne. Cu siguranta domnii sunt dispusi sa cheltuiasca, avand si comenzi pentru buchete de 700 de lei. O alta categorie importanta de clienti sunt firmele, in dorinta de a face o surpriza placuta angajatelor sau colaboratoarelor", a explicat Silviu Toma.

×
Subiecte în articol: economic