x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu anunță contiuarea programelor IMM Invest și IMM Factor

Florin Cîțu anunță contiuarea programelor IMM Invest și IMM Factor

10 Mar 2021   •   22:00
Florin Cîțu anunță contiuarea programelor IMM Invest și IMM Factor
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu anunță continuarea programului IMM Invest de acordare a garanțiilor pentru credite și a programului IMM Factor, de acordare a unor facilități de garantare pentru finanțarea creditului comercial.

„Am aprobat astăzi în Guvern continuarea a două programe importante pentru stimularea activității economice și susținerea antreprenorilor.

1. Mergem mai departe cu Programul IMM INVEST ROMÂNIA, prin care statul român acordă garanții pentru creditele contractate de microîncreprinderi și întreprinderile mici și mijlocii, în scopul finanțării investițiilor și pentru asigurarea capitalului de lucru.

➡️ Am decis să prelungim termenul până la care pot fi emise contracte de garanție/acorduri de finanțare până la data de 30 iunie 2021, plata grantului urmând să fie efectuată până la 30 iunie 2022.

➡️ Programul început anul trecut este unul de succes, având în vedere că în 2020 au fost acordate aproximativ 25.600 de credite cu o valoare de peste 14 miliarde de lei, ceea ce implică garanții de aproape 12 miliarde de lei.

➡️ Bugetul total al acestei scheme de finanțare de care vor beneficia aproximativ 59.000 de IMM-uri este de 1,8 miliarde lei.

➡️ Pentru 2021 am alocat un plafon de garanții de 15 miliarde lei, din care 1 miliard este destinat finanțării AGRO IMM INVEST, un subprogram destinat susținerii întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar. Dacă va exista solicitare din partea fermierilor, vom majora acest plafon.

2. Continuăm într-o variantă îmbunătățită Programul IMM Factor, prin care sprijinim accesul la finanțare al IMM-urilor. Practic, acordăm IMM-urilor facilități de garantare pentru finanțarea creditului comercial. Am prelungit valabilitatea schemei de ajutor de stat până la 30 iunie 2021, cu un buget de peste 1 miliard de lei”, a postat premierul pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu