x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI a aprobat a doua evaluare a acordului cu România şi pune la dispoziţie încă 480 milioane euro

FMI a aprobat a doua evaluare a acordului cu România şi pune la dispoziţie încă 480 milioane euro

de Agerpres    |    29 Sep 2011   •   22:05

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat joi a doua evaluare a acordului de tip preventiv si va pune la dispozitia Romaniei o noua transa in valoare de aproximativ 480 de milioane de euro.

'Decizia de astazi a directorilor executivi este una pozitiva. Votul unanim pentru a doua revizuire a acordului este incurajator si arata ca Romania a reusit in aceasta perioada de trei ani ajustari structurale puternice, care o fac mai bine pregatita in fata socurilor externe. Trebuie insa ca Romania sa fie atenta la turbulentele internationale si la aceasta criza a datoriilor suverane, care creeaza vulnerabilitati pentru Romania', a declarat pentru AGERPRES reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.
Tanasescu a mai spus ca mesajul FMI a fost unul pozitiv, cat si unul de incurajare ca Romania sa continue reformele, sa intareasca disciplina financiara in intreprinderile de stat si sa reduca arieratele.
Aceasta este a treia transa pe care FMI a pus-o la dispozitia Romaniei, pentru cazuri de urgenta, prima fiind de 67 milioane euro, iar a doua de circa 475 milioane de euro.
In luna martie 2011, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv in valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5-3,6 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Noul acord cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

×
Subiecte în articol: FMI