x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI anticipează o scădere de 8%

FMI anticipează o scădere de 8%

07 Iul 2009   •   00:00

FMI anticipează o scădere a economiei româneşti mult mai mare de 7%-8% faţă de estimarea de 4,1%, făcută în martie.



 Dacă prognozele instituţiei mondiale se adeveresc, România va sări într-un an de la o creştere economică de 7%, la o recesiune de 7%-8%, o scădere dramatică de 14%-15%, foarte greu de suportat de firme şi populaţie.

Experţii FMI lucrează la un nou cadru macroeconomic pentru România, care anticipează o scădere a economiei în acest an de la 4,1%, prognoza actuală, la 7%-8%, conform unor surse oficiale, citate de Mediafax. Analiza pregăteşte prima evaluare a acordului stand-by, care va avea loc la începutul lunii august. "Noua prognoză luată în calcul se situează între minus 7% şi minus 8%. FMI nu a stabilit încă o cifră exactă, deoarece aşteaptă date despre evoluţia economiei în trimestrul doi, însă din informaţiile culese până acum, noua estimare a PIB va fi situată în acest interval.

Cel mai probabil şi ceilalţi indicatori macroeconomici vor fi modificaţi, însă în ceea ce priveşte deficitul de cont curent şi inflaţia, ajustarea se va face în jos", au declarat sursele citate. Economia românească s-a contractat cu 6,2% în primul trimestru, comparativ cu perioada similară a anului trecut. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic