x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI vine la Bucureşti Discuţii aprinse pe baza noului Cod Fiscal. Mai avem nevoie de acord cu Fondul?

FMI vine la Bucureşti Discuţii aprinse pe baza noului Cod Fiscal. Mai avem nevoie de acord cu Fondul?

22 Apr 2015   •   00:57
FMI vine la Bucureşti Discuţii aprinse pe baza noului Cod Fiscal. Mai avem nevoie de acord cu Fondul?

După discuţiile de la Washington ,cu Fondul Monetar, pe care le-a avut delegaţia României, condusă de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, negocierile se mută la Bucureşti. O misiune tehnică a FMI şi Comisiei Europene va veni în Bucureşti între 19 - 26 mai, a anunţat Teodorovici (foto). “ Au fost deja câteva acţiuni pe care le-am întreprins la întoarcerea de la Washington, măsuri care erau oarecum întârziate în programul cu FMI şi CE. O să le aflaţi. Trebuie discutate în Guvern şi aprobate", a spus Teodorovici. Autorităţilor române le va fi greu să convingă reprezentanţii Fondului că reducerae TVA şi celelalte măsuri din Codul Fiscal vor putea fi suportate de buget. Cum actualul acord expiră în luna septembrie, autorităţile române trebuie să decidă dacă mai avem sau nu nevoie de un nou acord.
"Dacă lucrurile stau aşa cum ne dorim cu toţii, atunci, în luna iulie, este posibilă o discuţie în board-ul Fondului şi apoi în cadrul Comisiei Europene pentru ca în luna septembrie, când acest acord expiră, să fie un rezultat pozitiv. După aceea, vedem exact care vor fi discuţiile şi intenţiile noastre ca ţară vizavi de o discuţie pe un nou cadru de colaborare", a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

Bursa, în scădere

Indicele BET, care include evoluţia acţiunilor primelor 10 cele mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB),  a fost ieri în scădere cu 0,77%, după 30 de minute de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare de luni. Cele mai tranzacţionate acţiuni erau Romgaz - 375.175 lei, OMV Petrom - 20.598 lei şi Banca Transilvania - 4.973 lei.

Licitaţie de artă

Operele"Pierrot şi Colombina" de Iosif Iser (estimat 8.000 – 12.000 euro),"Costum cu motive pastorale" de Georgeta Năpăruş (estimat:10.000 – 15.000 euro) şi"Deal" de Horia Bernea (estimat:10.000 – 15.000 euro) fac parte din Licitaţia de Primăvară organizată de Galeriile Artmark miercuri, 22 aprilie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton.

×