x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fondul Proprietatea, pe Bursa in septembrie - Alexandru Paunescu vrea urgentarea procedurilor de listare

Fondul Proprietatea, pe Bursa in septembrie - Alexandru Paunescu vrea urgentarea procedurilor de listare

de Vali Blanaru    |    31 Mai 2006   •   00:00
Fondul Proprietatea, pe Bursa in septembrie - Alexandru Paunescu vrea urgentarea procedurilor de listare

Noul presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea intentioneaza sa modifice legislatia, pentru a permite listarea la Bursa a actiunilor in urmatoarele patru luni.

Legislatia care reglementeaza Fondul Proprietatea va fi modificata, schimbarile fiind necesare pentru primirea autorizatiei de la CNVM, a declarat Alexandru Paunescu, presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului, citat de Mediafax. "Lucram la un proiect de modificare a legislatiei. Trebuie clarificate unele inadvertente dintre Legea 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei si Hotararea de Guvern 1481/2005 privind infiintarea Fondului Proprietatea. Fondul este un organism atipic. Sunt necesare unele schimbari legislative pentru ca CNVM sa autorizeze Fondul", a declarat Paunescu. Propunerile Consiliului de Supraveghere vor fi trimise Finantelor, care vor intocmi proiectul de modificare a legii.

LA BURSA. Paunescu doreste intrarea cat mai rapida a Fondului la Bursa de Valori Bucuresti si considera ca listarea tuturor companiilor din portofoliu ar intarzia procesul cu doi-trei ani. "Listarea la Bursa este un pas ulterior autorizarii. Trebuie sa clarificam problemele legate de preluarea activelor si de politica de investitii. Pana la rezolvarea problemelor legale, CNVM nu poate sa ne acorde autorizatia. Probabil, listarea Fondului Proprietatea se va realiza in toamna, in acest an", a precizat Paunescu. Paunescu nu exclude ca ulterior Fondul sa fie listat si pe pietele externe.

ILEGAL. Tranzactiile realizate cu actiunile Fondului inainte de listarea la Bursa sunt ilegale. "Potrivit legii, actiunile nu pot fi vandute, tehnic, decat dupa momentul listarii Fondului la Bursa. In ceea ce priveste titlurile de despagubire, acestea pot fi transmise numai prin succesiune legala", a explicat seful Consiliului de Supraveghere. In prezent, Fondul Proprietatea are 800 de actionari care au circa 1% din capitalul social. Numarul total al actionarilor a fost estimat la 140.000 plus/minus 30.000-40.000.

×