x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fonduri de investiţii vor cumpărarea întregului portofoliu AVAS

Fonduri de investiţii vor cumpărarea întregului portofoliu AVAS

04 Feb 2008   •   00:00

Mai multe fonduri de investiţii străine au ofertat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru preluarea întregului portofoliu al instituţiei române în bloc.




Mai multe fonduri de investiţii străine au ofertat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru preluarea întregului portofoliu al instituţiei române în bloc. “Am primit oferte de toate tipurile, de nici nu vă imaginaţi. Fiecare când vine mai are şi o idee ghiduşă, care nu se potriveşte cu legislaţia românească, şi atunci le spun: haideţi să revenim la asta! Spre exemplu, am primit de la fonduri de investiţii oferte de preluare în bloc a unor participaţii sau de preluare a întregului portofoliu”, a spus Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS, fără să nominalizeze fondurile de investiţii. De asemenea, un alt investitor doreşte să preia pachete minoritare de acţiuni la mai multe societăţi, să le preia managementul, după care ulterior să devină acţionar majoritar.
“Nu putem da curs unor astfel de oferte decât dacă Executivul decide în mod strict şi precis prin hotărâre de Guvern să vindem la pachet mai multe societăţi”, a completat Atanasiu.
Principalele companii la care AVAS deţine acţiuni sunt Antibiotice Iaşi, complexurile energetice Rovinari, Turceni, Craiova, Electrica, Romarm, Oltchim, şi deţine participaţii minoritare la alte câteva sute de companii. Programul de privatizare pentru 2008 al AVAS presupune privatizarea a peste 280 de societăţi, dintre care la 50 este acţionar minoritar.

×
Subiecte în articol: economic