x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ford va relua treptat producția la uzina din Craiova începând cu 4 mai

Ford va relua treptat producția la uzina din Craiova începând cu 4 mai

28 Apr 2020   •   15:26
Ford va relua treptat producția la uzina din Craiova începând cu 4 mai

Producătorul de automobile Ford a anunţat reluarea graduală a producţiei la uzina din Craiova, într-un singur schimb de lucru, în Secţia de Producţie Vehicule şi în cea de Producţie Motoare, din data de 4 mai. 

Angajaţii vor fi anunţaţi de supervizorul/team leader despre începerea lucrului. Persoanele care nu vor veni la muncă vor rămâne în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

"Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora", se menţionează în comunicatul societății.

Angajaţii trebuie să completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sănătăţii pentru a li se permite accesul în uzină. Este vorba de un chestionar simplu. Dacă răspunsul este da la toate întrebările, angajatul poate veni la serviciu. Dacă răspunsul este da la una (sau mai multe) dintre întrebări, angajatul nu poate veni la serviciu şi va primi informaţii suplimentare pe care trebuie să le urmeze.

la fiecare poartă de acces vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii pentru identificarea persoanelor care au febră. Pentru a proteja toţi angajații, cei care au o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.

Angajaţii sunt rugaţi să păstreze o distanţă de cel puţin 2 metri şi să evite formarea unor grupuri mai mari de trei persoane. Ei sunt sfătuiţi să nu cumpere alimente neambalate. Cantinele din secţii, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă (frigidere, cuptoare cu microunde) nu vor fi puse în funcţiune. Chioşcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise.

Personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască şi, în anumite situaţii, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a
infecţiei. Compania a suplimentat materialele de curăţare şi frecvenţa acestor activităţi în fabrică, începând cu luna trecută. Angajaţilor li se va oferi acces la materiale de curăţare corespunzătoare pentru a se asigura că îşi pot păstra curate zonele de lucru şi că pot păstra o igienă personală corespunzătoare.

Compania a contactat furnizorii de transport să asigure suficiente autobuze/tramvaie pentru transportul public şi curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%. În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult doi pasageri într-o maşină, şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.

Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. 

"Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei", precizează compania.

Angajaţii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic din 19 martie 2020, iar pe parcursul acestei perioade beneficiază de 78% din salariul de bază.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln. Are circa 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

 

×
Subiecte în articol: ford reluare productie