x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Franks: Cursul de schimb se menţine relativ stabil, în pofida incertitudinilor internaţionale

Franks: Cursul de schimb se menţine relativ stabil, în pofida incertitudinilor internaţionale

09 Mai 2012   •   07:49

Cursul de schimb se mentine relativ stabil, in pofida incertitudinilor de pe pietele financiare internationale, iar Romania a accesat cu succes pietele internationale de obligatiuni si a putut astfel constitui atat rezerva in valuta cat si pe cea financiara, a declarat, miercuri, Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania.

"Exista inca dificultati in procesul de redresare a cresterii datorata continuarii crizei economice si financiare pe plan international, iar riscurile se mentin la un nivel ridicat. Dar multumita politicilor prudente si sacrificiilor populatiei in toata aceasta perioada de criza, Romania se afla, in prezent, intr-o pozitie mult mai buna pentru a infrunta aceste riscuri", a spus Franks.

Potrivit acestuia, Romania a facut eforturi incredibile pentru a ajunge in acest punct.

"Romania a facut eforturi incredibile pentru a ajunge in acest punct. Privind inapoi la ultimii trei ani si jumatate sunt uimit de progresele inregistrate de Romania in privinta restaurarii stabilitatii macroeconomice si intarirea institutiilor tarii", a mai spus oficialul FMI.

×