x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Franks se ia de băieţii deştepţi

Franks se ia de băieţii deştepţi

de Daniela Ivan    |    09 Mai 2012   •   09:58

La final de mandat, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a criticat autoritatile pentru intarzierile legate de sanctionarea "baietilor destepti" si a cerut sa se ia "masuri ferme" impotriva acestora. Franks spune ca toate companiile din energie trebuie sa fie capabile sa faca fata preturilor pietei.

"Unii dintre baietii destepti au acceptat scaderi substantiale ale cantitatilor si preturilor in contractele cu Hidroelectrica, in contextul anchetei Comisiei Europene si al faptului ca Ministerul Justitiei din Romania a ajuns la concluzia ca este riscant ca acestea sa fie anulate", a declarat seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, la conferinta de la finalul celei de-a cincea misiuni in Romania. Acesta a mai adaugat ca exista si unii care nu au acceptat sa renegocieze si a atentionat ca daca ancheta UE va arata ca au beneficiat de ajutor de stat prin subventiile care li s-au acordat, atunci vor trebui sa dea banii inapoi si sa plateasca si o amenda.

"Daca ancheta constata ca acesti titulari de contracte au primit ajutor de stat, va trebui sa dea inapoi toata suma. Vor plati si o amenda in plus. Daca ancheta va constata asa ceva, ele sunt in pericol sa plateasca o gramada de bani. Nu cred ca negocierile vor evolua negativ, si din acest motiv. Se va cere o imbunatatire a conditiilor statului. Sper si cred ca ei vor coopera", a spus Franks. Acesta amai adaugat ca este de neconceput ca baietii destepti sa aiba sute de milioane de euro avantaj la pret in contracte cu statul.



×