O cantitate mare din laptele vandut in magazine nu este naturala ci este produsa din lapte praf, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, prezent la inaugurarea noului sediu al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti.
'Foarte mult din laptele pe care il consumam si il cumparam din magazin este facut din lapte praf, nu este lapte natural. Vina o poarta, probabil, autoritatile care ar trebui sa controleze acest proces. Pe de alta parte exista si un vid legislativ pe aceasta tema', a spus Fuia.
Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti a inaugurat, luni, un nou sediu. Acesta a fost finantat prin Programul Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice', fondurile alocate fiind in valoare de peste 37,1 milioane lei.
Potrivit ministrului Agriculturii, un astfel de institut are rolul de a asigura'ca ceea ce punem pe masa este de calitate'.