x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fundaţia La Caixa in Romănia

Fundaţia La Caixa in Romănia

de Gabriela Boeriu    |    01 Noi 2007   •   00:00

Cea mai importantă bancă de economii din Europa, La Caixa, şi-a deschis sucursală in Romănia, la Bucureşti. Cu această ocazie directorul executiv al fundaţiei, Jose F. De Conrado, a inaugurat ieri o expoziţie cu artă contemporană spaniolă la Muzeul National de Artă al Romăniei.

Cea mai importantă bancă de economii din Europa, La Caixa, şi-a deschis sucursală in Romănia, la Bucureşti. Cu această ocazie directorul executiv al fundaţiei, Jose F. De Conrado, a inaugurat ieri o expoziţie cu artă contemporană spaniolă la Muzeul National de Artă al Romăniei. De-a lungul a două deceni, colecţia a reunit unul dintre fondurile de referinţă ale artei contemporane din Spania, format din mai mult de 700 de piese. In cadrul expoziţiei din Bucureşti au fost prezentate opere ale lui Antoni Tapies, Jorge Oteiza, Antonio Saura şi Martin Chirino.

A treia entitate financiară din Spania, La Caixa are 12 milioane de clienţi, fiind formată din mai mult de 5.200 de agenţii, destinănd 400 de milioane de euro pentru a satisface necesităţile societăţii actuale. Familiile care se confruntă cu sărăcia, tinerii, emigranţii şi persoanele care intămpină greutăţi pentru găsirea unui loc de muncă reprezintă o parte a beneficiarilor activităţilor sociale ale Fundaţiei La Caixa. Printre alte direcţii ale activităţilor fundaţiei se numără protecţia mediului inconjurător, susţinerea educaţiei şi promovarea culturii şi a cunoaşterii ca instrumente de dezvoltare.

×
Subiecte în articol: economic