x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gara de Nord: Automatul de vânzare a biletelor a costat 9.000 de euro

Gara de Nord: Automatul de vânzare a biletelor a costat 9.000 de euro

de Elena Stan    |    29 Ian 2010   •   00:00
Gara de Nord: Automatul de vânzare a biletelor a costat 9.000 de euro
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

De azi, în Gara de Nord din capitală funcţionează un automat de vânzare a legitimaţiilor de călătorie, preţul unui bilet fiind acelaşi cu cel perceput la casele de bilete.



Investiţia în acest automat se ridică la 9.000 de euro. "Automatul este realizat la noi în ţară. Este un proiect comun al CFR Călători împreună cu centrul de Informatică a Căi Ferate şi a costat 9.000 de euro. Preţurile practicate de firmele care au astfel de automate pe piaţă este de peste 25.000 de euro", ne-a declarat Adrian Vlaicu, director de marketing al CFR Călători.

Momentan, plata se face prin card bancar, iar rezervarea locurilor se poate face doar la vagoanele clasă. În a doua jumătate a acestui an, reprezentanţii CFR Călătoro speră ca aparatele să poată funcţiona şi cu numerar. "În prezent, aparatul funcţionează numai cu card bancar, însă în a doa parte a anului se va putea plăti şi cu numerar. La acest automat estimăm că vor apela în general tinerii, care ştiu cum să folosească un card bancar pentru realizarea unei plăţi.

Timp de trei săptămâni o persoană de la <> va fi prezentă aici la gară pentru a oferii informaţii şi ajutor celor care vor apela la acest automat", ne-a explicat Adrian Vlaicu, director de marketing al CFR Călători.

PLANURI
Compania CFR Călători vrea să instaleze în acest an zece aparate de vânzare a în mai multe oraşe mari, printre care Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, şi să lanseze aplicaţia şi în limba engleză, valoarea proiectului fiind de 100.000 euro. "Vrem să instalăm încă zece automate în gările din marile oraşe, după care vom instala în toate staţiile cu trafic de călători", ne-a explicat Adrian Vlaicu.

"Aşteptăm să vedem care va fi impactul după amplasarea primelor aparate în Bucureşti, iar după aceea vom decide unde şi când vom amplasa celelalte zece aparate. Analizăm oraşe precum Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Valoarea întregului proiect este de 100.000 euro, în fonduri existente", a declarat Liviu Pescăraşu, directorul general al CFR Călători.

AUTOMATE INTELIGENTE
Aparatele oferă informaţii despre orele de plecare şi sosire a trenurilor, călătorii putând să cumpere legitimaţii de călătorie. În următoarele trei săptămâni vor fi introduse ofertele tarifare (călătorii dus-întors, minigrupuri de călători etc.) şi vor putea fi rezervate locuri la vagoanele de dormit şi cuşete. El a adăugat că în prezent se lucrează la aplicaţia în limba engleză, pentru ca aparatul să poată fi folosit cu uşurinţă de turiştii străini.

×
Subiecte în articol: redactie