x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gaz de France pune conditii dure

Gaz de France pune conditii dure

13 Dec 2004   •   00:00

Preluarea Distrigaz Sud (DG Sud) de catre grupul Gaz de France (GDF) depinde de atribuirea concesiunii exclusive a serviciului public de distributie a gazelor naturale pe perioada maxima legala, de 49 de ani - se arata intr-un anunt al DG Sud.

FERMI. Francezii joaca tare pe teava
Concesionarea trebuie scoasa la licitatie de Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Conditia amintita si multe altele trebuie indeplinite inainte de inregistrarea la Registrul Comertului a operatiunii de majorare de capital, prin care pachetul de actiuni al Gaz de France va ajunge la 51%.

Nu mai putin dura este conditia ca Autoritatea Nationala in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) sa acorde licentele de furnizare si distributie a gazelor naturale pe perioadele maxime prevazute de legislatie, de 30 de ani si, respectiv, 15 ani. DG Sud are, deocamdata, trei licente de furnizare pe o perioada de un an si o licenta de distributie valabila pe patru ani, dar toate expira anul viitor.

CONTROLUL. Pana la finalizarea tranzactiei, GDF va avea trei reprezentanti-observatori, in Consiliul de Administratie, la adunarile actionarilor si la discutiile oficiale purtate cu ANRGN. Creditul maxim pentru achizitia de gaze naturale, de 50 milioane, tocmai a fost contractat. (A.N. Ionescu)

OPTIMISM
Nu in ultimul rand, pentru incheierea tranzactiei, este necesar si avizul Consiliului Concurentei, dar oficialii romani au declarat pentru Mediafax ca evenimentul s-ar mai putea produce pana la sfarsitul anului. Orice incalcare a declaratiilor sau garantiilor facute de vanzator (MEC) sau a oricarei obligatii ar putea cauza Distrigaz Sud pagube de circa 30 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic