x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gazprom vrea să pună mâna pe Oltchim prin intermediari

Gazprom vrea să pună mâna pe Oltchim prin intermediari

de Daniel Ionaşcu    |    10 Noi 2011   •   15:21
Gazprom vrea să pună mâna pe Oltchim prin intermediari

Producatorul rus de energie electrica TISE este interesat sa cumpere pachetul majoritar de actiuni la combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, potrivit Ministerului Economiei.

“Compania este interesata in achizitionarea pachetului majoritar pe care statul roman il va vinde anul viitor la Oltchim. (...) TISE si-a aratat disponibilitatea de a cumpara Oltchim si de a continua investitiile, in vederea retehnologizarii. Ministrul Economiei, Ion Ariton, le-a prezentat calendarul de privatizare a Oltchim, care prevede finalizarea procesului in 30 aprilie 2012, si a invitat compania rusa sa participe la licitatia care va fi organizata', se spune in comunicat.

Ariton a avut joi o intalnire cu reprezentantii companiei ruse, controlata de stat.

Ministerul Economiei noteaza in comunicatul sau ca intre actionarii TISE se afla companiile Tehnopromexport, Zarubejneft si Zarubejneftegaz. Zarubejneftegaz este o subsidiara a Gazprom.

Privatizarea Oltchim este ceruta de Fondul Monetar International. Ministerul Economiei detine 54,8%. Actionarul minoritar PCC, din Germania, este de asemenea interesat de companie, insa are de trei ani un conflict prelungit cu conducerea Oltchim si minister, opunandu-se strategiei combinatului si conversiei unei datorii catre stat in actiuni.

×