x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie General Motors mai trage 4 miliarde de dolari de la Guvernul SUA

General Motors mai trage 4 miliarde de dolari de la Guvernul SUA

25 Mai 2009   •   00:00

Aproape de faliment, General Motors a mai accesat alţi 4 miliarde de dolari de la Trezoreria SUA, ajungând până acum la 19,4 miliarde de dolari.



Iniţial, GM preciza că mai are nevoie de 2,6 miliarde de dolari şi că va avea nevoie de bani după 1 iunie, termenul limită impus de administraţia Obama până la care gigantul trebuie să vină cu planurile de restructurare care să o facă viabilă din punct de vedere comercial.
Într-o notă către Security and Exchenge Commission (SEC)autoritatea de reglementare de a pieţei de capital, GM a mai precizat că va avea nevoie de alte 7,6 miliarde de dolari de la Trezorerie după 1 iunie.

Surse având cunoştinţe despre situaţia financiară a constructorului spun că \n perioada reorganizării, General Motors va avea nevoie de sume cuprinse \ntre 40 şi 70 de miliarde de dolari. United Autmobile Workers, sindicatul muncitorilor din industria auto nord-americană a anunţat că a ajuns la un acord cu GM despre cum o să finanţeze compania obligaţiile sale estimate la 20 de miliarde de dolari pentru sănătate.

În schimb, gigantul continuă să aibe probeme cu deţinătorii de obligaţiuni, care ameninţă că vor respinge planul de a schimba datoriile cu acţiuni la societate. General Motors a oferit 225 de acţiuni pentru fiecare 1.000 de dolari datorie. Prin aceasta se doreşte eliminarea unei datorii de 27 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: economic miliarde dolari