x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Germania alocă o plată unică de 12 miliarde de euro pentru factura de gaze pe luna decembrie 2022

Germania alocă o plată unică de 12 miliarde de euro pentru factura de gaze pe luna decembrie 2022

27 Oct 2022   •   16:56
Germania alocă o plată unică de 12 miliarde de euro pentru factura de gaze pe luna decembrie 2022

Executivul de la Berlin va aloca 12 miliarde de euro pentru a ajuta consumatorii să facă față scumpirii gazelor. Plata unică va fi efectuată în decembrie 2022, arată un proiect de lege citat de Reuters.

Banii vizează facturile la gaze pentru luna decembrie 2022 și va fi acordată pentru toate gospodăriile și firmele mici, cu un consum sub 1,5 milioane kWh/an. Pentru companiile mari care consumă peste 1,5 milioane kWh/an, costurile vor fi plafonate din ianuarie 2023 pentru 70% din consumul anual. 30% va fi stabilit în funcție de piață. 

Măsura vine înaintea aplicării plafonării prețurilor la gaze, prevăzut pentru luna martie 2023, și are scopul de a ajuta rapid firmele de utilități să-și poată gestiona lichiditățile. 

Mecanismul de plafonare a costului gazelor este prevăzut începând din luna martie 2023, dar ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a spus anterior că nu s-a luat deocamdată o decizie dacă va fi devansat însă unii miniștri vor ca acesta să fie aplicat din ianuarie.

Totodată, pachetul de 200 de miliarde de euro pentru plafonarea prețurilor la energie a fost aprobat de Bundestag. De asemenea, executivul vrea să renunțe la intenția de a introduce o taxă pe gaze care ar fi trebuit plătită de consumatori. 




 

×
Subiecte în articol: germania factura gaze plata unica