x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Germania va cumpăra acţiunile Daimler de la EADS

Germania va cumpăra acţiunile Daimler de la EADS

de Daniel Ionaşcu    |    10 Noi 2011   •   15:03
Germania va cumpăra acţiunile Daimler de la EADS

Banca germana de stat KfW Group va achizitiona pachetul de actiuni de 7,5% pe care Daimler ii detine la gigantul aeronautic EADS pentru ca statul german sa mentina o cota egala cu cea a Frantei, scrie Business Week.

Pachetul de actiuni valora ieri pe bursa 1,2 miliarde de euro iar EADS are o capitalizare de 17,3 miliarde de euro. Banca va prelua titlurile pana cand o solutie pe termen lung se va gasi, a anuntat ministerul german al Economiei. Statul va examina si accelerarea pachetelor detinute in Deutsche Telekom AG si Deutsche Post AG, ca raspuns la criticile despre interventiile guvernului in industrie.

Daimler, producatorul autovehiculelor Mercedes Benz, isi va injumatati participatia la EADS la 7,5%. Compania are si managementul unei alte bucati de 7,5%, detinuta de banci publice si private, precum kfW si Deutsche Bank. Daimler a anuntat ca isi va mentine rolul de reprezentant al Germaniei in EADS.

“Datorita importantei strategice a EADS, guvernul a decis apararea echilibrului franco-german', a declarat Bodo Uebber, directorul financiar al Daimler, care este in acelasi timp sI presedintele EADS.

Grupul media francez Lagardere detine 7,5% din EADS dar are si managementul pentru cota Frantei de 15%.

Germania detine 32,3% din Deutsche Telekom, cea mai mare companie europeana de telefonie sI 30,5% din Deutsche Post.

×